[Recensie] Das Chili Pepper Buch

Chilipepers bestaan in vele soorten en maten. Sommigen, zoals de paprika, zijn niet scherp terwijl anderen zo superscherp zijn dat ze werkelijk oneetbaar zijn. Toch zijn chilipepers heel gezond en zouden beslist niet mogen ontbreken in een gezond eetpatroon.

Wij konden ons in Nederland al eeuwenlang gelukkig prijzen met de hete keukens van Indonesië, Suriname en de Antillen. Indiëgangers en mensen die naar ons land verhuisden namen al vroeg hun culinaire kunsten en dus ook de chilipeper mee. Duitsland had geen koloniale geschiedenis zoals Nederland en in Engelstalige landen stond dat land zelfs bekend als the land of the bland: het land van de flauwe (smaak).

Ondertussen is Duitsland aan een heuse inhaalslag bezig. Het was Harald Zoschke, die bijna eigenhandig verantwoordelijk was voor die omslag en al in 1997 liet hij de eerste versie van Das Chili Pepper Buch het licht zien. Hij bundelde daarin al zijn kennis over de chilipeper. Nu, anno 2012, is de zevende druk zoveel uitgebreid dat dit omvangrijke handboek bekend staat als versie 2.0. In dit boek wordt werkelijk alle mogelijke informatie over de chilipeper beschreven; de geschiedenis, de vele variëteiten, de teelt, het bewaren en het is verder aangevuld met een groot aantal heerlijke pittige recepten. Alle onderwerpen komen duidelijk beschreven en rijk geïllustreerd aan bod. Dit boek is een onmisbare bron van kennis over de chilipeper. Als je ooit een liefhebber van chilipepers een groot plezier wilt doen, dan moet je dit boek, Das Chili Pepper Buch, bestellen, mooi inpakken en op zijn of haar verjaardag cadeau geven. Je wint er een vriend voor het leven mee.

Veel meer informatie over Das Chili Pepper Buch kun je hier vinden.

No comments:

Post a Comment