Een bijzondere chilipeper: Gator Jigsaw

Mensen, die zich bezighouden met het telen van superhete chilipepers, zijn vaak creatief (en competitief) met het verzinnen van een 'gevaarlijke' naam die past bij hun chilipeper. Zo hebben we natuurlijk de fameuze Carolina Reaper, de Lousiana Creeper, de Komodo Dragon of de Devil's Tongue.

Er is natuurlijk ook een voortdurende wedstrijd gaande tussen de kwekers om de meest hete chilipeper ter wereld te ontwikkelen. Dat is echt niet alleen voor de eeuwige roem, maar er is ook behoorlijk wat geld mee te verdienen als jij die heetste peper ter wereld in bezit hebt.
[Image: 7 Pot Club]

Een nieuwe ster aan dat firmament is de Gator Jigsaw, een naam die voldoende pittigheid suggereert en tegelijkertijd ook nog eens de vorm probeert te beschrijven. Deze chilipeper rijpt naar via groen naar een prachtige mix van licht groen en zacht geel. Met voldoende fantasie (of alcohol) zou je er een puzzel van een krokodil in kunnen zien.

De Gator Jigsaw is een Capsicum chinense en daarmee is een behoorlijke pittiheid al bijna gegarandeerd. Hoe pittig weet men nog niet, want dat is nog niet wetenschappelijk vastgesteld, maar men hoopt dat deze chilipeper wel eens heter kan blijken te zijn dan de huidige officiële wereldrecordhouder, de Carolina Reaper met 2,200,000 SHUs.

Ikzelf geloof daar niet zo in, al zou een SHU van 2,000,000 best wel pittig genoeg zijn voor de meeste mensen. Ik vermoed dat deze Gator Jigsaw een onbedoelde kruising zou kunnen zijn tussen een Penis Pepper en een Carolina Reaper. Het voordeel van de Gator Jigsaw is dat zijn pittigheid minder lang in je mond en keel blijft hangen dan andere superhete chilipepers. Maar voordat die pittigheid de overhand krijgt proef je nog even een heel palet van aardse smaken.

De Gator Jigsaw levert soms grote chilipepers op en misschien is dat deels de reden dat liefhebbers geloven dat dit de nieuwe wereldrecordhouder kan zijn. Bij grote chilipeper neem je immers onbedoeld wat grotere hapjes dan van een kleine chilipepers. De chilipepers zijn rijp na circa 100 dagen. Hij lijkt redelijk stabiel te zijn.

Wil je eens proberen om deze bijzondere chilipeper op te kweken dan zul je het internet opmoeten, want in Nederland is deze variëteit nog niet te koop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten