Een bijzondere chilipeper: Armageddon

Met een naam als Armageddon weet je bij chilipepers al hoe laat het is. Inderdaad is dit een superhete chilipeper die op de bekende Schaal van Scoville een waarde kan bereiken van ongeveer 1,300,000. Deze variant is in Engeland ontwikkeld door Salvatore Genvoese. Door Tozer Seeds is de Armageddon 'gestabiliseerd' en het blijkt een snel groeiende en eenvoudig te oogsten superhete chilipeper te zijn geworden.
De chilipepers van de Armageddon zijn zo'n 14 dagen eerder rijp dan zijn concurrenten, zoals de Carolina Reaper of de Louisiana Creeper. Dat lijkt weinig, maar je moet niet vergeten dat chilipepers van warmte houden. Hoe meer warmte, hoe sneller ze groeien en rijpen. Dat betekent dat die 14 dagen nogal wat verschil maken als je hem in de landen rondom de Noordzee probeert op te kweken, waar de zomers wispelturig kunnen zijn.

De Armageddon is, zoals verwachten was, een Capsicum chinense, en dat blijkt ook uit zijn uitermate fruitige smaak. Wat wel een beetje afwijkt van een Habanero, een 'gewone' Capsicum chinense, is dat de pittigheid je direct aanvalt en niet pas na enkele seconden.

De plant zal uiteindelijk een hoogte kunnen bereiken van een halve meter en de oogst zal niet tegenvallen. De Armageddon levert een grote oogst van gelijkvormige, circa vijf centimeter lange chilipepers die naar vuurrood afrijpen.

In Engeland wordt er veel reclame gemaakt voor de Armageddon en ze liggen, volgens de berichten, in de schappen van de supermarktketen Tesco voor £1,00 per drie stuks, al kon ik hem in hun webshop niet meer vinden.

Wil je zelf eens proberen om deze bijzondere chilipeper op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten