Een bijzondere chilipeper: Komodo Dragon

Nee, de Komodo Dragon is niet de allerheetste chilipeper ter wereld. Die eer gaat naar de Carolina Reaper of de nog naamloze HP56, maar het is wél de pittigste chilipeper die van Britse bodem komt en commercieel geteeld wordt. De Komodo Dragon meet tot 1,4 miljoen op de bekende Schaal van Scoville.
Deze chilipeper heeft een aparte eigenschap: het duurt ongeveer een seconde of tien voordat de pittigheid toeslaat. In eerste instantie proef je een heerlijke pittige en fruitige smaak, precies zoals een habanero ook heerlijk citrusachtig van smaak is. Pas daarna lijkt het of je hele mond in brand staat.

Het probleem is dus dat je de kans loopt om de kracht van de Komodo Dragon te onderschatten, snel nog een grotere hap neemt en pas dan zit je écht in de problemen.

De kweker, Salvatore Genovese, zal de Komodo Dragon tot begin november leveren aan zo'n 500 Tesco supermarkten. De inkoper van Tesco, Eleanor Mansell, zegt 'This is definitely a chilli pepper for connoisseurs and for those who are experienced in eating super-hot food.'

Salvatore Genovese wordt ondertussen platgebeld door liefhebbers die zaadjes van de Komodo Dragon willen hebben. Die zijn er dus nog niet.

No comments:

Post a Comment