Een bijzondere chilipeper: The Beast Red

Al jaren is er een strijd op (bijna) leven en dood gaande over wie de allerheetste chilipeper kan produceren. De (tijdelijke) winnaar heeft niet de smakelijkste chilipeper weten te telen, maar simpelweg de meest potente. Niemand zal het in zijn hoofd halen om die categorie superhete chilipepers in een gerecht te verwerken, want daarvoor zijn ze veel te scherp.
The Beast Red Pepper stamt uit de Verenigde Staten en is nog niet zo lang geleden gepresenteerd door Brian Seal. Het is een Capsicum chinense, een chilipepersoort die bekend staat om zijn extreme pittigheid. Het is een kruising tussen een Carolina Reaper en een Chocolate Nagabrain chilipeper. Het resultaat mag er zijn: het is een prachtige, gekreukelde chilipeper met een doorsnede van bijna vijf centimeter. Hij rijpt van groen tot vuurrood.

Hoe scherp is The Beast Red? Welnu, hij is extreem scherp met een SHU die schommelt tussen de 1,000,000 to 1,500,700. In de chilipeperwereld wordt zachtjes gefluisterd dat sommige exemplaren een power hebben van meer dan 2,000,000 SHUs.

We hebben The Beast Red voor jullie geproefd en deze variëteit heeft een heerlijke citrusachtige, peperige smaak. Daarna neemt de pittigheid je lichaam over en zullen je familieleden bijna besluiten om toch maar een ambulance te bellen. Zover komt het echter niet, want de pijn zal na een minuut of twintig langzaam gaan afnemen.

De chilipeperplant is vrij compact en zal een maximale hoogte kunnen bereiken van iets meer dan een meter, al zal deze in ons land vaak wat kleiner uitvallen. Het is daardoor een perfecte keus om hem in huis of in een warme kas als potplant op te kweken. Hij schijnt met gemak in ons koele klimaat te kunnen overwinteren.

Wil je zelf eens proberen deze bijzondere chilipeper op te kweken, dan kun je hier de zaadjes bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten