Een bijzondere chilipeper: Bolivian Rainbow

Deze chilipeper, een Capsicum annuum, heeft terecht de naam Bolivian Rainbow gekregen. Het is een prachtige decoratieve chilipeper, die zijn wortels ooit in de Boliviaanse oerwouden had staan.

De vele tientallen kleine pepertjes staan omhoog gericht en kleuren gedurende het rijpingsproces van paars naar geel en via crèmekleurig naar oranje om tot slot helder rood van kleur te worden. Hij produceert het hele jaar door chilipepers. Omdat alle kleuren tegelijkertijd aanwezig zullen zijn en daardoor een vrolijke aanblik opleveren is deze chilipepervariant een perfecte keus om hem in een pot in huis of je tuin te plaatsen.

Indien je besluit hem buiten te laten heeft de plant wel een aantal warme zomermaanden nodig om tot volle wasdom te komen. Chilipepers blijven van tropische omstandigheden houden.
Deze chilipeperplant met zijn groenpaarse stengels en bladeren kan een hoogte van bijna een meter bereiken. De kleine traanvormige chilipepertjes zijn redelijk scherp en behalen op de befaamde schaal van Scoville waarden tussen de 10,000 en 30,000 SHU.

Hoewel de Bolivian Rainbow te boek staat als een decoratieve plant, zijn, zoals altijd, de chilipepertjes eetbaar.

Wil je zelf eens proberen om deze bijzondere chilipeper op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten