Een bijzondere chilipeper: Penis Pepper

In sommige culturen wordt het consumeren van pittige maaltijden gezien als lustopwekkend. Als dat inzicht op waarheid berust dan ben je helemaal op het juiste spoor met de Penis Pepper (ook wel ietwat dubbelzinniger Chili Willy genoemd), een vrij zeldzame chilipeper met een bijzonder ongebruikelijke vorm. Mocht iemand zich bezwaard voelen om de naam penis te gebruiken dan mag ook de alternatieve naam ‘Peter Pepper’ gebruikt worden om over deze chilipeper te converseren.
De Penis Pepper lijkt in zijn rijpe vorm inderdaad op een besneden penis en zou alleen daarom al een bezienswaardigheid zijn. Het is een variant van de Capsicum annuum en bestaat in een gele, oranje en rode vorm. De chilipepers zelf hebben een lengte van zo’n zes centimeter met een doorsnede van maximaal vier centimeter. Zijn pittigheid varieert van 10,000 tot 20,000 SHU's. De smaak lijkt op de frisse smaak van de Jalapeño, maar is een klein beetje zoeter.

Het is onbekend waar de voorouders van de Penis Pepper hebben gewoond, maar de eerste berichten over zijn ontdekking stammen uit de zuidelijke Amerikaanse staten Texas en Louisiana met uitlopers naar noordelijk Mexico. Daar stond deze variant al generaties lang bekend als een sierpeper en iedereen meende dat hij daardoor oneetbaar zou zijn. Maar, zoals tegenwoordig bekend is, zijn alle chilipepers eetbaar. Ook de sierpepers.

In enkele Oost-Aziatiatische landen, waaronder Zuid-Korea, is de bevolking erg gevoelig voor afrodiasiaca ofwel lustopwekkers. Daar eten ze immers vermalen tijgerpenissen in de hoop dat het hun sexuele prestaties zou kunnen verhogen. Maar de tijgers zijn bijna ‘op’ en daardoor zijn de tijgerpenissen onbetaalbaar geworden Geen wonder dat de Penis Pepper daar ondertussen een gewilde vervanger voor is geworden. De chilipeper zou zelfs wel eens de redding voor de laatste in het wild levende tijgers kunnen betekenen.
[In vodka ingemaakte Penis Peppers][Foto: Harald Zoschke]
Maar mocht je de Penis Pepper veel te scherp vinden dan kun je hem natuurlijk ook in je vensterbank zetten als sierpeper. Het levert in ieder geval voldoende stof voor een gesprek op.

Wil je eens proberen om deze bijzondere chilipeper op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

No comments:

Post a Comment