Een bijzondere chilipeper: Purple UFO

De oorsprong van de Purple UFO is in nevelen gehuld, maar om hem nu een buitenaardse oorsprong toe te dichten gaat mij ook wel wat ver. Wat wél duidelijk is, is dat men zijn herkomst niet heeft kunnen vaststellen. Als het een kunstwerk was, zouden de kenners zeggen dat de Purple UFO een onbekende provenance heeft.
Deze chilipeper is een Capsicum annuum. De druppelvormige chilipepers zijn eigenlijk ook geen vreselijk aparte vorm, maar toch lijkt die vorm toch de reden van zijn naamgeving.

De eindkleur is van de Purple UFO is inderdaad dieppaars, maar de chilipepers kunnen allerlei kleuren vertonen voordat ze donkerpaars zijn geworden. Dus heeft een struik chilipepers die donker en licht paars zijn, maar ook geel, groen, rood, oranje, crème en bijna roze. Die kleuren kunnen zelfs tegelijkertijd in één chilipeper voorkomen.
De chilipepers hebben een matige pittigheid en zitten, qua scherpte, tussen de 30,000 en 50,000 SHUs op de bekende Schaal van Scoville. Ze zijn stevig van struktuur, zoet en sappig met een heerlijke smaak die doet denken aan die van appels. De pittigheid komt langzaam opzetten.

De plant wordt meer dan een meter hoog als je hem in een pot opkweekt, maar kan nog hoger worden als je hem in de tuin zijn gang laat gaan. Hoewel de plant stevige takken heeft zal hij uiteindelijk toch ondersteund moeten worden. Deze chilipeper levert een grote oogst aan pepertjes die drie bij vier centimeter van formaat zijn.

Wil je zelf eens proberen om deze bijzondere chilipeper op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten