Komkommerschillen in het Zuur

Veel mensen vinden de schil van een komkommer ietwat bitter en schillen deze er dus maar af. Vervolgens worden die schillen bij het groenafval gegooid, want wat moet je er mee?
Welnu, je kunt er een heerlijk bijgerecht van maken die je pickle van komkommerschillen kun noemen, maar eigenlijk gewoon komkommerschillen in het zuur blijken te zijn. In het Italiaans klinkt het nóg smakelijker met bucce di cetriolo sott'aceto.

Ingrediënten:
- 125 gram komkommerschillen (van ongeveer twee komkommers)
- 200 milliliter witte wijnazijn
- 200 milliliter water
- twee eetlepels kristalsuiker
- één eetlepel mosterdzaad
- halve theelepel zout
- tien gram dille, fijngesneden

Bereiding:
- Breng de wijnazijn, samen met water, suiker, mosterdzaad en zout in een sleelpan aan de kook. Zet daarna het vuur uit.
- Neem een superschone of zelfs steriele weckpot met een inhoud van zo'n 500 milliliter.
- Doe de dille met de komkommerschillen in de pot.
- Giet het wijnazijnmengsel erover tot de komkommerschillen goed bedekt zijn en het vloeistofniveau twee centimeter van de rand van de pot is.
- De komkommerschillen in het zuur zijn maximaal twee weken houdbaar.

Komkommerschillen in het zuur ofwel bucce di cetriolo sott'aceto zijn heerlijk op een sandwich of een hamburger, maar zijn ook een fantastische aanvulling op iedere salade of bij gerookte zalm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten