Banenenwijn in Nederland

Voor het eerst is er in Nederland een bananenwijn verkrijgbaar. Het in Haarlem gevestigde Spanish Products Import heeft de primeur.
Bananenwijn is zo'n product waarvan je niet wist dat je het nodig had. Tot dat je het zelf proeft.

Directeur Herman van Teylingen van Spanish Products Import vertelt over de verrassende en opvallende Spaanse wijn, die wordt gemaakt van locale bananen die op de Canarische Eilanden geteeld worden.

“Als ik in mijn omgeving het woord ‘bananenwijn’ laat vallen, beginnen mensen natuurlijk in eerste instantie wat te lachen”, zegt Van Teylingen. “Tot ze hem proeven. De wijn is echt van topkwaliteit en onderscheidt zich met zijn frisheid. Tijdens de nationale foodspecialiteitenbeurs in Houten is de wijn dan ook meer dan fantastisch ontvangen.”

De ‘Vino de Banana’ wordt door het Spaanse Bodegas Platé gemaakt van verse bananen, die groeien op het eiland Tenerife. Het proces is hetzelfde als bij druiven. Het is een 100% natuurlijke wijn. Er worden geen kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen toegevoegd tijdens het rijpingsproces. De wijn is er zelfs in twee varianten: droog en zoet.

In het kielzog van de Vino de Banana introduceert Spanish Products Import ook de Vino Pasión, een ‘Spaanse prosecco’. De frisse wijn wordt gemaakt van passievruchten. “Ook een geweldige wijn”, aldus Van Teylingen. “Hij is zachter dan prosecco en heeft een lichtere sprankeling. Dat maakt deze nieuwe, trendy wijn volgens kenners lekkerder dan de prosecco.”

Spanish Products Import is al 25 jaar gespecialiseerd in de import van Spaanse producten; van salami’s en olijfolie tot kant-en-klaarmaaltijden en conserven. Het bedrijf levert de producten aan supermarkten, groothandelaren en de horeca. Van Teylingen: “Elk jaar ontdekken we prachtige, nieuwe producten.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten