[Recept] Radijsjes in het zuur

Radijsjes in het zuur is ontzettend lekker bij koud vlees of kaas, maar ook in een frisse salade. Het zuur in de wijnazijn en de suiker zorgen voor een lange houdbaarhoud. Een afgelsoten pot kun je ongeveer zes maanden bewaren. Een eenmaal geopende pot in de koelkast is slechts twee weken houdbaar.
Met toegevoegde uiringen is het misschien nog smakelijker.

Ingrediënten:
- een bos radijs
- een theelepel zout
- 125 ml witte wijnazijn
- 65 ml water
- 20 gram suiker
- 2 theeleleps mosterdzaad

Bereiding:
- Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes;
- Strooi het zout over de radijsjes en laat het even intrekken. Spoel de radijsjes af en doe ze in een vooraf gesteriliseerde pot van circa 300 ml.;
- Doe de witte wijnazijn, de suiker en de mosterdzaadjes in een pan en kook alles. Roer totdat de suiker is opgelost en giet het geheel dan over de radijsjes;
- Sluit de pot goed af en laat de inhoud afkoelen;
- Na een dag of drie zijn je radijsjes heerlijk van zurig van smaak. De kleur van de radijsjes zal wel ietwat oplossen door de inwerking van het zuur van de witte wijnazijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten