Ingemaakte Uien

Een perfect zuurtje dat bij zoveel verschillende gerechten past: dat zijn ingemaakte uien. Zelf hou ik van uienringen, al was het alleen maar omdat die ringen beter uit de pot te vissen zijn met je vork. Ook zijn rode uien mijn favoriet om ze niet alleen zachter van smaak zijn, maar ook die fantastische rozerode kleur bezitten.

Maar iedere ui kan zichzelf omtoveren tot iets speciaals als je het laat marineren in een combinatie van zuur, zout en zoet.
Laat het geheel langere tijd marineren en alle uien zullen verkleuren tot felroze. Zorg er wel voor dat de uien in het zuur in glas wordt opgeslagen.

Ingrediënten:
- Eén dikke rode ui
- Een halve theelepel suiker
- Een halve theelepel zout
- ¾ kopje azijn (gebruik je favoriete azijn of wijnazijn)
Bereiding:
Stop de uien in de pot. Voeg suiker, zout en azijn toe.

De uien zullen al binnen een half uur klaar zijn, maar ze zijn nog beter van smaak als je het geheel een paar uur op elkaar laat inwerken. In de koelkast zijn deze ingemaakte uien een paar weken houdbaar.

No comments:

Post a Comment