[Boek] Chilis, Integration mit Geschmack. Eine scharfe Geschichte

Cristóbal Colón, een Italiaanse avonturier die hier beter bekend is als Christopher Columbus, had van zijn financiers, Ferdinand (Koning van Aragon) en Isabella (Koningin van Castilië), de opdracht om een kortere route naar de Portugese Ilhas das Especiarias (de Specerijen Eilanden) te vinden. Wat hij in 1492 ontdekte was het Amerikaanse continent dat lastig in het pad bleek te liggen voor zijn reis naar Zuidoost-Azië. Eenmaal aan wal bleek ook nog eens dat de zo gewenste zwarte peper ook nog eens afwezig te zijn. De bewoners van het continent bleken echter een waardige vervanger te gebruiken in vele gerechten: de chilipeper.

Nu, eeuwen later, blijkt de chilipeper nog steeds een verbindende factor te zijn voor vele volkeren. Niet alleen heeft het pittige ingrediënt de gehele culinaire wereld veroverd, maar het heeft ook nog steeds zijn belangrijke functie in de traditionele Zuid-Amerikaanse keukens behouden.
De chilipeper is daardoor perfect om de integratie van mensen en keukens te bevorderen. Het succes van alweer de tweede editie van het 'Chili-Kulturfest', gehouden in september 2015 in het Duitse Mainz, toonde dat al ondubbelzinnig aan. Nu kunt u ook een bijdrage leveren aan de integratie tussen verschillende culturen, want de organisatie heeft een boekje samengesteld met daarin de geschiedenis van de chilipeper, aangevuld met een aantal heerlijke pittige gerechten. De titel is 'Chilis, Integration mit Geschmack. Eine scharfe Geschichte'
Bestel het boekje snel door €5.00 te doneren. De contact- en betaalgegevens zijn hier te vinden.

No comments:

Post a Comment