[Recept] Keelpastilles

Ingrediënten:
- Een kopje suiker
- Een half kopje water
- Een eetlepel versgeperst citroensap
- Een eetlepel honing
- Een halve theelepel gemberpoeder (djahé)
- Een halve theelepel kruidnagelpoeder (djinten)
[Foto: Erna de Vries]
Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en blijf roeren totdat het geheel kookt. Dan gedurende 15 tot 20 minuten op een laag vuur laten sudderen. Zo nu en dan roeren. Pas als het een écht dikke donkere siroop lijkt te zijn is het goed.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Laat met een lepel de ingedikte siroop druppels vormen op de bakplaat. Bestrooi de druppels met poedersuiker zodat ze hun vorm beter behouden en niet aan elkaar gaan kleven.

Laat de pastilles uitharden. Een koude omgeving helpt bij het uitharden. De keelpastilles kunnen als een verzachtend tablet worden ingenomen, maar ze kunnen ook worden opgelost in warme dranken als thee.

No comments:

Post a Comment