Pittig eten in Australië?

Australië is een land waar vele culturen samenvloeien. Hoewel de meerderheid van de bevolking nog steeds van Europese origine is, is er de laatste jaren een grote toestroom van mensen uit Zuidoost-Azië. Men is in Azië meer gewend om pittiger voedsel te waarderen dan in Noordwest-Europa. Zou dat betekenen, zo vroegen onderzoekers zich af, dat men in Australië gemiddeld wat meer zou opschuiven richting pittige maaltijden?

Nee, het was geen officieel wetenschappelijk onderzoek, maar een uitgebreide enquête die werd uitgevoerd door Nando's, een restaurantketen in Australië die bekend staat om hun pittige maaltijden. Enkele duizenden bezoekers vulden een enquêteformulier in.
Het blijkt dat de gemiddelde Australiër, als die zou bestaan, niet echt een liefhebber is van pittige maaltijden. Slechts 22 procent van alle Australiërs ziet zichzelf als iemand die houdt van chilipepers en pittigheid.

Jude Leon, Public Relations Manager van Nando's, vond dat 'ondanks het feit dat we onszelf zien als een avontuurlijk volk, de meeste Aussies meer blijken te houden van milde dan van wilde opties als het op smaak aankomt'.

Zou het in Nederland anders zijn?

No comments:

Post a Comment