[Recept] Tafelzuur van groene lombok

In het Indonesisch wordt dit bijgerecht Acar lombok ijo genoemd.

Atjars zijn zure (bij)gerechten van de Indonesische, de Indische en de Maleisische keuken. In Nederland wordt het woord nog volgens de oude Nederlands-Indische spelling als atjar geschreven, terwijl het in de moderne Indonesische spelling wordt geschreven als acar.
Ingrediënten:
- Grote groene lomboks, de Indische versie van de chilipeper
- Zout
- Azijn

Bereiding:
Van de groene lomboks snijdt u de puntjes af en legt u ze een nacht in zout. Daardoor wordt het vocht uit de lomboks getrokken en zal het de azijn beter kunnen opnemen.

Eigenlijk zou u ze de volgende dag een paar uur in de zon moeten leggen maar dat zal in hier Nederland wel een probleem opleveren. U kunt ze heel langzaam in de oven droog laten worden. Doe de lomboks vervolgens in een pot en vul die pot met azijn totdat de lomboks geheel onder de vloeistof staan.

Veel meer Indische recepten kunt u hier vinden.

No comments:

Post a Comment