Chilipepers, Spierpijn en Koude voeten

De meeste effecten hebben chilipepers natuurlijk wanneer ze verwerkt worden in heerlijke gerechten. Maar chilipepers worden ook toegepast in bepaalde crèmes.

Zoals te verwachten is zal deze zalf op de huid een plaatselijk warm gevoel veroorzaken (hyperemie) en mede daardoor pijnstillend werken. Medisch gezien is het een vaak merkloos hulpmiddel bij de behandeling van spierpijn, bijvoorbeeld als gevolg van sportbeoefening, spit of stijve nek. Tevens kan het worden gebruikt als hulpmiddel bij sportmassage. Het heeft dus hetzelfde toepassingsgebied als de veel duurdere merkartikelen, zoals Tiger Balm of Midalgan, en dus lijkt het me een goed idee op dit goedkopere middel bij de apotheek of drogist aan te schaffen.

Mochten de drogist of apotheker 'nee' verkopen dan zou de toko je vermoedelijk verder kunnen helpen want in het Verre Oosten hebben ze al veel langer de kracht van de chilipeper weten te vangen in pleisters en de zogenaamde medicated oils.
Voor de winterperiode bestaat er een nog goedkopere suggestie: als je veel last hebt van koude voeten dan kun je een beetje chilipeperpoeder in je sokken strooien. Reken maar dat je voeten even later heerlijk warm zijn.

No comments:

Post a Comment