Een bijzondere chilipeper: Penis Pepper

In sommige culturen wordt het consumeren van pittige maaltijden gezien als lustopwekkend. Als dat inzicht op waarheid berust dan ben je helemaal op het juiste spoor met de penis pepper (ook wel de ietwat dubbelzinniger chili willy genoemd), een vrij zeldzame chilipeper met een bijzonder ongebruikelijke vorm. Mocht iemand zich bezwaard voelen om de naam penis te gebruiken dan mag ook de alternatieve naam ‘Peter pepper’ gebruikt worden om over deze chilipeper te converseren.

De penis pepper lijkt in zijn rijpe vorm inderdaad op een besneden penis en zou alleen daarom al een bezienswaardigheid zijn. Het is een variant van de Capsicum annuum en bestaat in een gele, oranje en rode vorm. De chilipepers zelf hebben een lengte van zo’n zes centimeter met een doorsnede van maximaal vier centimeter. Zijn pittigheid is vergelijkbaar met die van de Tabasco (70,000 SHUs).
[Foto: www.peperzaden.nl]
Het is onbekend waar de voorouders van de penis pepper hebben gewoond, maar de eerste berichten over zijn ontdekking stammen uit de zuidelijke Amerikaanse staten Texas en Louisiana. Daar stond deze variant al generaties lang bekend als een sierpeper en iedereen meende dat hij daar door oneetbaar zou zijn. Maar, zoals tegenwoordig bekend is, zijn alle chilipepers eetbaar.

In enkele Oost-Aziatiasche landen, waaronder Korea, is de bevolking erg gevoelig voor afrodiasiaca ofwel lustopwekkers. Daar eten ze immers vermalen tijgerpenissen in de hoop dat het hun sexuele prestaties zou kunnen verhogen. Maar de tijgers zijn bijna ‘op’ en daardoor zijn de tijgerpenissen onbetaalbaar geworden Geen wonder dat de penis pepper daar ondertussen een gewilde vervanger is geworden. De chilipeper zou wel eens de redding voor de laatste in het wild levende tijgers kunnen blijken.

Maar mocht je de penis pepper veel te scherp vinden dan kun je hem ook in je vensterbank zetten als sierpeper. Het levert in ieder geval voldoende stof voor een gesprek op.

Wil je eens proberen om deze bijzondere chilipeper op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

No comments:

Post a Comment