Chilipeper als Smaakmaker

Door: Pieter Boekestijn

Het is voor sommigen niet geheel duidelijk hoe chilipepers in gerechten moeten verwerkt. Want moet die peper er nu fijn gesneden in of koken we hem alleen heel mee? Het mag duidelijk zijn dat het geheel van je eigen smaak afhankelijk is.

Voor de gevorderde pepereter zal het waarschijnlijk nooit heet genoeg zijn. Maar voor veel mensen zal de chilipeper, die in het kant en klare nasipakket van de supermarkt zit, al een probleem zijn. Fijn gesneden in de nasi zal het zeker het nodige commentaar van de rest van de familie opleveren!
[Pepers in de kas van Westland Peppers]
Voor de beginnende pepereter is het verstandig om de peper gewoon in zijn geheel mee te koken en hem daarna uit het gerecht te verwijderen. Als je de heetheid wat wilt opvoeren kan je weer wat gaatjes met een vork in de peper prikken. Deze zal dan weer wat meer heetheid afgeven aan het gerecht. De volgende stap is dan weer om een peper fijn gesneden in een gerecht te verwerken en het eindigt misschien wel met de extreem hete peper de Naga Jolokia, die Westlandpeppers ook teelt naast nog veel meer chilipepersoorten.

Van de gewone groene en rode spaanse peper, die Westlandpeppers aan veel supermarktketens in Nederland en daar buiten levert, is de groene ook zeer geschikt voor de beginnende pepereter. Deze is wat minder heet dan de rode peper en is dus ook een geschikte smaakmaker in veel gerechten.

Die zeker ook nog is veel gezonder is als de welbekende schep zout die we misschien wel is iets te gemakkelijk hanteren.

Meer informatie: westlandpeppers.com

No comments:

Post a Comment