[Recept] Tinola (met chilipeperbladeren)

Een Filippijnse maaltijdsoep met chilipeperbladeren. Voor de meeste Filippijnen is tinola de ultimate comfort food en is daarmee vergelijkbaar met onze eigen kippensoep. Het gerecht wordt traditioneel opgediend met gestoomde rijst.

Chilipeperbladeren zijn ietwat bitter, maar bijzonder smaakvol. Ze zijn een stuk milder van smaak dan de chilipepers die van dezelfde plant komen.

Ingredienten:
• 2 kipfilets in blokjes van circa 2 vierkante centimeter gesneden.
• 1 gember (stukje van 2 tot 3 centimeter), fijn gesneden of gerapst.
• 1 ui, fijn gesneden.
• 2 of 3 theelepels vissaus (of sojasaus).
• chilipeperbladeren (maakt niet uit welke)
• 1 papaja, in blokjes van circa 1 vierkante centimeter gesneden.
• 1 liter water.

Bereiding:
• Fruit de ui een minuutje in hete olie. Voeg de gember toe en fruit nog een minuut.
• Voeg de kippenblokjes toe en bak ze 4 minuten. Voeg halverwege de vissaus/sojasaus toe.
• Voeg water toe en kook de soep tot de kip goed gaar is.
• Voeg de papaja toe en kook het totdat het met de vork kan worden doorgeprikt.
• Voeg de chilipeperbladeren net voor het opdienen toe.
• Eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten