[Recept] Hoisinsaus

Vanuit oostelijk Azië kennen we een aantal bekende smaakmakende sauzen, zoals pindasaus, sojasaus (of ketjapsaus), sambal en chilisaus. Minder bekend, maar minstens zo smaakvol is de Chinese Hoisinsaus.

In zijn oorspronkelijk vorm is Hoisinsaus een dikke, bruine pasta met een ietwat zoetzure smaak en bevat gefermenteerde sojabonen, rijstazijn en suiker. Deze saus is te gebruiken als heerlijke (dip)saus voor bijvoorbeeld loempia's, Pekingeend, gegrilde vleesgerechten of gebakken garnalen.

Ingrediënten:
• 5 eetlepels (Japanse of Chinese) sojasaus
• 2 eetlepels pindakaas of zwartebonenpasta
• 2 eetlepels witte wijnazijn
• 1 eetlepel honing of bruine suiker
• 0,5 theelepel vers gemalen gember of gemberpoeder
• 1 (afgestreken) theelepel sambal, tabasco (hoeveelheid naar persoonlijke smaak)
• een snufje vijfkruidenpoeder (five spices powder), anders een snufje zwarte peper naar smaak

Bereiding:
Mix alle ingrediënten goed door elkaar.

No comments:

Post a Comment