Dat had je misschien niet gedacht, maar chilipepers kunnen een heerlijke extra dimensie geven aan roomijs. Of andersom natuurlijk.
Ingrediënten:
- 3 dl melk
- 4 gedroogde chilipepers (hoeveelheid en soort naar keuze)
- 4 eierdooiers
- 50 gram suiker
- 100 gram witte chocolade (fijngehakt)
- 3 dl slagroom
Bereiding:
Zet de melk met de gedroogde chilipepers op een laag vuur en breng het tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur en laat het geheel 20 minuten trekken.
Klop de eierdooiers met de suiker tot alles dik en lichtgeel is Neem de chilipepers uit de melk en verwarm de melk opnieuw.
Voeg de gehakte chocolade toe en laat langzaam smelten. Giet de 'chocolademelk' al roerend bij het eidooiermengsel en verwarm dit au bain marie tot het iets dikker wordt. Laat alles afkoelen.
Klop de slagroom en schep deze door de afgekoelde massa.
Zet het geheel in de diepvries en roer elk uur stevig door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten