[Recensie] Chili Barbecue

Het mooie weer is weer in aantocht en dan gaan bij veel mannen weer de hormonen aan het werk. Nee dames, deze keer heb ik het over barbecueën. Is het niet een heerlijk vooruitzicht om tijdens die heerlijke zwoele zomeravonden gezellig met elkaar of met vrienden de barbecue te ontsteken en allerlei stukjes vlees, spiesjes, hamburgers te bakken?

Dat is dat laatste is echter zo gewoontjes aan het worden dat er nieuwe inspiratie nodig is om een barbecue weer in vuur en vlam te zetten. Harald Zoschke heeft het boek 'Chili Barbecue' geschreven en, zoals de titel al aangeeft, staat het boordevol smakelijke, pittige en verrassende recepten voor de barbecue.

Zoschke is een pionier op het gebied van chilipepers en heeft vrijwel in zijn eentje Duitsland enthousiast gemaakt voor chilipepers. In Nederland is dat misschien niet echt nodig omdat wij door ons koloniaal verleden een pittige culinaire erfenis hebben.

Maar de vaderlandse barbecue kan wel wat meer creativiteit gebruiken en daar is het boek 'Chili Barbecue' perfect voor. Laat ik het zo zeggen: van een tevreden vader heb je geen last en het is bijna Vaderdag.
Koop het boek snel hier (ISBN 978-3-937862-03-3, prijs € 20,99).

Het boek bevat 208 pagina's met circa 100 recepten, 500 foto's en vele handige tips.

No comments:

Post a Comment