Absolut Peppar

Liefhebbers van chilipepers in Nederland zullen het nauwelijks kunnen geloven, maar de gepeperde variant van het vodkamerk Absolut bestaat al sinds 1986. Waarom het Zweedse merk ooit Absolut Peppar op de markt heeft gebracht is duidelijk: de wereldberoemde cocktail Bloody Mary bestaat uit tomatensap, vodka, een scheutje tabasco en peper.

Door de chilipepers (geroosterde jalapeño) alvast aan de vodka toe te voegen kun je al genieten van een Bloody Mary door slechts tomatensap bij deze vodka te mengen.
Ik kan je echter garanderen dat Absolut Peppar ook zonder tomatensap bij liefhebbers van chilipeper in Nederland zeer in de smaak zou vallen.

Voor lezers, die toch alvast een echt heerlijke Bloody Mary willen uitproberen, geef ik hier toch even het klassieke recept:
• 3 delen vodka
• 6 delen tomatensap
• op smaak brengen met tabasco en zwarte peper

Mix de vodka, het tomatensap en een ijsklontje. Schenk het in een longdrinkglas dat voor de helft gevuld is met ijsblokjes. Proef even en breng het op smaak met de tabasco en gemalen zwarte peper.

Veel recepten melden ook dat er citroensap en Worcestershire saus aan de Bloody Mary moet worden toegevoegd, maar dat is onzin. Ook een garnering met een stronk selderij en een schrijfje citroen maken deze cocktail alleen maar optisch interessanter.

De klassieke Bloody Mary is heerlijke cocktail, die echt niet met allerhande zaken opgeleukt hoeft te worden.

No comments:

Post a Comment