[Recept] Tahinasaus

Tahina (ook wel tahini, tachi of sesamsaus) is een pasta, gemaakt van gemalen gepelde sesamzaadjes. Het gerecht is in diverse gedaanten in vele nationale keukens opgenomen, waaronder die van Noord-Afrika, Griekenland (ταχίνι), Cyprus (tashi), Israel (t'hina), Turkije (tahin) en de rest van het Midden-Oosten.

Tahina wordt geserveerd als een op zichzelf staande dipsaus voor gerechten als falafel of als een belangrijke component van hummus of baba ghanoush.
Ingredienten:
70 gram tahina
3 teentjes fijngehakte knoflook
halve theelepel zeezout
2 eetlepels olijfolie
60 ml citroensap
1 theelepel fijngehakte peterselie

Doe de tahina, de knoflook en het zeezout in de keukenmachine en mix het alles tot een fijne massa. Doe het in een kom en voeg de olijfolie en het citroensap toe en meng het. Als het mengsel erg dik is, doe er dan een theelepel warm water bij en meng het tot de gewenste dikte. Voeg de peterselie toe en meng ook dit door de saus. Tahini is direct klaar voor gebruik, maar kan enkele dagen in de koelkast bewaard worden.

Wilt u tahinasaus eens zelf proberen te maken, dan is hier de tahina te koop.

No comments:

Post a Comment