Sarah Frey: Liefde voor de pompoen

Sarah Frey is de eigenaar van Frey Farms, gevestigd te Keenes (Illinois, USA) en de schrijfster van "The Growing Season: How I Built A New Life - And Saved An American Farm", wil pompoenen bij iedere Amerikaan op tafel krijgen.

"Amerika is het enige land ter wereld waar men nauwelijks pompoenen eet," verklaart Frey. "Een pompoen is veel meer dan een eng gezicht tijdens Hallowe'en of een ingrediënt in een stoffig taartrecept van je oma."

"Ik zou graag zien dat het seizoen voor pompoenen zich uitstrekt tot ver na Hallowe'en en in veel meer dan dan alleen pompoentaarten," aldus Frey.

Ze hoopt dat met meer gezinnen die thuis koken en eten, de waarde en voeding van pompoen als ingrediënt voor een heerlijk recept zal toenemen. "Ik wil mensen aanmoedigen om hun pompoen in gezonde gerechten te verwerken en dat ze genieten van de voedingswaarde die ze te bieden hebben," zei ze.

Samen met de populaire pompoenen in de jack-o-lantern-stijl en taartpompoenen die Amerikanen het meest kennen, teelt en verkoopt Frey Farms variëteiten die kunnen worden gebruikt in hartige gerechten.

Maar voordat er ook maar een zaadje in de grond gestopt kon worden, moest Frey dit jaar een grote beslissing nemen over die pompoenen: moest ze meer of juist minder gaan zaaien. Zouden mensen ze willen kopen wanneer het land door de coronacrisis grotendeels op slot zat?

"Als mensen uiteindelijk meer tijd thuis doorbrengen, willen ze misschien meer pompoenen," bedacht ze en daarom plantte ze juist meer. Miljoenen plantte ze.

“Mijn favoriete pompoen is de blauwe Jarrahdale-pompoen, een Australische pompoen en de Marina Di Chioggia, een Italiaanse pompoen. Ze worden gebruikt in hartige gerechten en niet per se zoete gerechten, ”zei Frey.

Koop het boek hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten