De oorsprong van deze saus of marinade moet echter gezocht worden in Afrika en het recept werd door slaven meegebracht naar Jamaica. Uiteraard heeft de nu inheemse bevolking van dat Caribische eiland het recept ietwat aan moeten passen aan plaatselijk verkrijgbare ingrediënten.
[Foto: www.chefandsteward.com] |
- 2 bosuitjes of sjalotjes, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- gember, stuk van ongeveer 5 bij 5 centimeter, fijngesneden
- verse thijm, fijngesneden
- 1 theelepel pimentpoeder (allspice)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 theelepels versgemalen zwarte peper
- 1-3 Scotch Bonnet chilipepers (naar eigen smaak te vervangen door Madame Jeanette of Habanero)
- 2 eetlepels bruine suiker
- 5 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels olijfolie
- sap van 2 citroenen
Bereiding
Meng alle ingrediënten met elkaar tot een pasta is ontstaan. Alle ingrediënten kunnen ook tegelijkertijd in een keukenmachine fijngemalen worden. Smeer het vlees in met de pasta en laat het minimaal een uur of drie in de koelkast marineren.
Maak het vlees vervolgens op de normale manier klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten