Zwarte Maïs

Het ziet er misschien niet zo appetijtelijk uit, maar zwarte maïs is misschien wel gezonder als de reguliere versie. Het is een speciale vorm van maïs die ontwikkeld is door het Chinese bedrijf Liaoning Jun He Agricultural Science and Technology Co., Ltd.

Door de aanwezigheid van een zwart pigment zijn de zaden roetzwart. Het zwarte pigment is een krachtige antioxidant, een naturlijke natural anthocyanine. De voedingswaarden liggen wat hoger dan andere vormen van graan. In de zwarte maïs zit 11.95% suiker en dat is een tot drie keer hoger dan reguliere maïsvarianten.
De officiële naam van deze maïsvariant is Xin Jun He Anthocyanin Black Sweet 1. De stamvader van deze variant is de Black Mexican Sweet Corn, een oeroude heirloom. Diens stamboom kan in ieder geval worden teruggeleid tot het jaar 1863 toen het werd opgenomen in een boek over groenterassen.

De Chinese zwarte maïs levert een behoorlijke productie aan zaden, heeft een zoete smaak en is rijp voor de oogst na zo'n 90 dagen na het zaaien.

Het maïsmeel kan ook worden gebruikt om brood te bakken, al kan ik niet direct zeggen dat het resultaat een smakelijke indruk maakt.
Wat duidelijk is dat de Xin Jun He Anthocyanin Black Sweet 1 een groot commercieel succes lijkt te worden. Nog maar kort op de markt kan de leverancier de vraag uit binnen- en buitenland maar moeilijk bijhouden.

Wil je deze zwarte maïs eens proberen dan kun je hier de zaden bestellen.

No comments:

Post a Comment