Zwarte appels

Black Diamond-appelen zijn een specifiek ras van Hua Niu-appelen. Deze appelsoort is ontstaan door de unieke natuurlijke omstandigheden in Nyingchi en door de stek-methodes van de telers. Black Diamond-appelen zijn glanzend paars en hebben een mooie structuur. Van de buitenkant lijken de appelen bijna wel alsof ze van kaarsvet zijn gemaakt. De marktetingafdeling vond dat ze net zo mooi zijn als diamanten, wat dan ook de reden voor de naam is geweest.
De regio Nyingchi in Tibet is bij uitstek geschikt voor de teelt van Black Diamond-appelen. "Deze regio ligt 3.100 meter boven de zeespiegel. Ook is het temperatuurverschil tussen dag en nacht vrij groot en is er veel zonlicht en ultraviolet licht. Deze combinatie zorgt voor de perfecte natuurlijke omgeving voor het telen van Black Diamond-appelen," zegt Yu Wenxin van Dandong Tianluo Sheng Nong E-Commerce Trade.

"We hebben in 2011 een boomgaard aangelegd van ongeveer 50 hectare. De 20.000 bomen gingen voor het eerst in 2015 in productie. De productie van 2017 zal neerkomen op ongeveer 50.000 kilo. Black Diamond-appelen komen elk jaar rond het einde van oktober op de markt."

"Omdat de productie in China beperkt is en de logistieke kosten vrij hoog liggen, bevinden Black Diamond-appelen zich in het hogere marktsegment. We verpakken ze voornamelijk in cadeauverpakking met zes of acht appelen. Vorig jaar werden kleine volumes van de appelen verkocht via supermarkten in het hogere marktsegment in enkele van de grootste steden van China. Ze werden daar erg goed ontvangen. Daarom gaan we ze dit jaar zowel offline als online op de markt zetten. We gaan ongeveer 50.000 kilo online vermarkten. De rest gaat naar de supermarkten in het hogere marktsegment."
Het is natuurlijk interessant op te weten dat men in de Verenigde Staten al sinds 1870 de Arkansas Black verbouwde. Deze cultivar ontstond in Benton County (Arkansas). Ze beginnen hun leven als een rode appel, maar verkleuren gedurende het seizoen van erg donkerrood tot bijna zwartrood. Na het plukken worden de appels opgeslagen en gaat de verkleuring gewoon door: de Arkansas Black is de donkerste van alle appelcultivars die Amerika rijk is.

Blijken ze in China bijna 150 jaar te laat te zijn met hun zwarte appels.

No comments:

Post a Comment