[Boek] Vegetarisch Grillen

Nee, mijn zoon doe je vast geen plezier met dit prachtig uitgevoerde boek, want die is liefhebber van vlees op zijn grill. 'Vegetarisch Grillen' is een boek dat de platgetreden paden verlaat en op een bijzonder creatieve manier laat zien dat gezond ook heel lekker kan zijn.

Nee, het gaat bij dit boek niet om te laten zien dat je ook zonder vlees een gezellig samenzijn met je familie of vrienden kunt beleven. Mijn idee is dat je het gemis aan vlees niet eens zult merken bij het grillen van de gezonde gerechten. Pas achteraf zul je denken: hé, we hebben slechts groenten, fruit, kaas (vaak Griekse halloumi) op de grill en ons bord zien liggen.
De schrijver, Tom Heinzle is Oostenrijker en, omdat het boek geheel onterechte nog niet in een Nederlandse vertaling beschikbaar is, moeten we het doen met de Duitstalige versie. Het boek telt ongeveer 200 pagina's en staat boordevol smaakmakende recepten.

Als we er snel een recept uitkiezen waaruit blijkt hoe Tom Heinzle bijna kunstzinnig en eigenzinnig met bestaande gerechten omgaat, hoeven we niet verder te kijken dan zijn 'Gegrillter Halloumi mit Trauben, Kapern und Nüssen', een prachtig vormgegeven gerecht dat er niet alleen lekker uitziet, maar zonder enige twijfel ook heerlijk zal smaken. Ook de met kaas gevulde rode bieten zullen uw smaakpappillen doen tintelen.

Voor mensen die gewend zijn om hun grill voornamelijk te gebruiken om vlees te bereiden is dit boek een serieuze bedreiging voor hun zielerust. Higly recommended, zouden de Engelsen zeggen.

Tom Heinze: Vegetarisch Grillen – Gemüse Rockt! Uitgegeven door HEEL Verlag. ISBN 978398430389. Prijs € 24.99. De bestellen via bol.com (hier) of via uw boekhandel.

No comments:

Post a Comment