Een bijzondere chilipeper: Medusa

In de Griekse mythologie was Medusa een monster, een Gorgon, en ze werd gewoonlijk beschreven als een vreselijk lelijke vrouw met levende giftige slangen op haar hoofd in plaats van haar. Als je direct naar haar keek, zou je in steen veranderen.
[Foto: www.peperzaden.nl]
Dat laatste zal beslist niet gebeuren als je naar de zeer decoratieve chilipeper, die terecht met de naam Medusa is getooid. De Medusa wordt maar een centimeter of twintig hoog. Door zijn beperkte afmetingen is deze chilipeper niet alleen in staat iedere kleine tuin of balkon kleur te geven, maar is de Medusa ook zeer geschikt om binnenshuis als potplant op de vensterbank gehouden te worden. De Medusa is een Capsicum annuum en krijgt een overvloed aan kleurrijke en naar boven gerichte slanke en ietwat kronkelende chilipepers, die ongeveer vijf centimeter lang worden. De chilipepers verkleuren van gebroken wit (ivoor), via geel en oranje, naar een prachtige rode kleur.

De chilipepers zijn zeer mild en behalen maximaal een waarde van 1000 SHUs op de bekende Schaal van Scoville. Door zijn weinig pittige chilipepers is deze variant ook zeer geschikt in een huishouding met kleine kinderen. Zoals alle chilipepers is ook de Medusa eetbaar.

Wil je eens proberen om deze bijzondere chilipeper op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

No comments:

Post a Comment