Een bijzondere chilipeper: Cherry Bomb

De Cherry Bomb doet qua naam en vorm misschien wat denken aan een onschuldig kerstomaatje, maar vergis je niet: het is en blijft een chilipeper. Het is een hybride, een kruising tussen twee soorten Capsicum annuum en is afkomstig uit de Verenigde Staten en Mexico, waar hij al eeuwenlang wordt geteeld. Hij werd voor het eerst in het jaar 1586 beschreven. De Cherry Bomb bezit een gemiddelde waarde qua pittigheid en de Scoville-waarde ligt tussen de 2500 en 5000 SHU's. Voor echte liefhebbers van chilipepers betekent dit dat de Cherry Bomb niet veel pittiger is dan een paprika.
Deze chilipepervariant houdt van warm weer en kwekers zouden hem eerst binnenskamers moeten laten ontkiemen en wachten met uitplanten totdat men zeker weet dat er geen kans meer is op nachtvorst. De plant groeit uit tot een compacte plant en is daardoor bijzonder geschikt voor een kleine tuin of balkon. Daarna rijpen de zoet smakende chilipepers uiteindelijk van groen naar helderrood in circa 65 tot 70 dagen.

De Cherry Bomb levert een grote oogst aan ovaal gevormde chilipepers met een diameter van zo'n 3 centimeter en een lengte van circa 6 centimeter. Ze hebben een dikke vruchtwand, waardoor ze zeer geschikt zijn om in te leggen in het zuur.
Tegenwoordig kun je ook genieten van een nieuwe variant van deze bijzondere chilipeper: de Cherry Bomb Pink, die zalmroze pepers produceert.

Wil je zelf eens proberen om deze bijzondere chilipeper op te kweken dan kun je hier of hier de zaadjes bestellen.

No comments:

Post a Comment