Een bijzondere chilipeper: Fish Pepper

De Fish Pepper is een zeldzame variëteit chilipeper. De negerbevolking van de Amerikaanse steden Baltimore and Philadelphia gebruikte deze opmerkelijke chilipeper van oudsher in hun gerechten met vis en schelp- en schaaldieren. Daar heeft de Fish Pepper natuurlijk zijn naam aan te danken.
[Foto: www.peperzaden.nl]
De herkomst van deze Capsicum annuum is met de nodige onzekerheid omgeven. Sommigen melden voor de zekerheid dat deze heirloom moet stammen van vóór het jaar 1947 omdat hij toen voor de eerste keer in een catalogus werd aangeboden aan het grote publiek. Maar het is niet voor niets een heirloom en dat betekent dat het geheim van dit ras door een of enkele families van boeren angstvallig werd bewaakt. De traditie vertelt ons dat de herkomt van de Fish Pepper al vóór het jaar 1870 gezocht moet worden, maar het is zelfs mogelijk dat deze chilipeper met de slavenhandel is meegevoerd van Afrika naar noordelijk Amerika.

Deze chilipeperplant wordt ongeveer 60 cm hoog en de bladeren van de Fish Pepper zijn crèmewit en groen gekleurd, waardoor het ook een fraaie decoratieve plant is. De tot vier centimeter lange chilipepers zijn meerkleurig. Ze kleuren van lichtgroen met donkergroene banen via oranje naar rood.

De Scoville-waarde kan variëren van 5,000 tot 30,000 SHUs.

Wil je eens proberen om deze bijzondere chilipeper op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

No comments:

Post a Comment