Heet Nieuws
!
Fred de Vries
Pages
(Verplaatsen naar ...)
Home
Twee Woorden
De Reis van...
▼
De Friesche Koe herintroduceert Mokka IJsje
›
Na het grote succes van de introductie van de Frambololly (waterijsje met frambozensmaak) in de retail in 2006, herintroduceerde De Friesch...
Ondersteun je chilipeperplanten
›
Het is gek weer deze dagen. Dan is het weer extreem droog en warm, dan weer fris en regenachtig. Je planten kunnen het best zwaar hebben. De...
Zijn augurken gezond?
›
Augurken, zoals wij deze in Nederland kennen, zijn ingelegde mini-komkommers (Cucumis sativus) , al is het duidelijk een andere cultivar. Ee...
Sinaasappels met lycopeen
›
Lycopeen is de rode kleurstof die tomaten en andere rode vruchten hun rode velletje geeft. Het is een carotenoïde en is dus familie van de o...
Tutti frutti
›
De term 'Tutti frutti' is afkomstig uit het Italiaans, waar tutti i frutti 'al het fruit' betekende. Nu zou je denken dat t...
Kweek je eigen dadelpalm
›
Dadels worden steeds populairder in Nederland en dat blijkt ook uit het feit dat er in dit land zelfs af en toe een dadelpalm (Phoenix dacty...
Dekker Pepper opent pop-up stores
›
In 2025 opent Dekker Pepper vijf keer een fysieke pop-up store in Nootdorp, waar klanten verse en gedroogde pepers kunnen kopen. "Sommi...
Roekenpastei
›
De roek (Corvus frugilegus) wordt vaak verward met de zwarte kraai (Corvus corone) , die een aaseter is. Mensen vermijden het eten van aase...
Chocolate Navel, ooit de Navel Negra
›
Er zijn veel soorten sinaasappelen, maar een van de bekendste is waarschijnlijk wel de navelina ofwel de navelsinaasappel, zo genoemd omdat ...
Een bijzondere chilipeper: Sugar Rush Stripey
›
Aangezien de natuur altijd onvoorspelbaar is (en vaak een handje geholpen wordt door enthousiaste chilipeperkwekers) ontstaan vaak onbedoeld...
Een bijzondere meloen: Piel de Sapo
›
De Piel de Sapo ('Paddenhuid') is een van origine Spaanse heirloom meloen (Cucumis melo) . Daar worden jaarlijks gemiddeld 30,000 h...
Een bijzondere chilipeper: Goronong
›
De Goronong behoort tot de Capsicum Chinense chilipepers en is een variant uit Maleisië. Het is een erg gedraaide, frommelige en geeloranje ...
Peter Stuyvesant en Nieuw Amsterdam
›
In 2009 was het 400 jaar geleden dat in 1609 Henry Hudson, een Engelsman in Hollandse dienst, de rivier opvoer die sindsdien zijn naam draag...
Twee woorden: Pepernoot en Kruidnoot
›
De benamingen pepernoot en kruidnoot worden veel door elkaar gebruikt. Dat is geheel ten onrechte, want het zijn toch echt twee verschillend...
Een bijzondere meloen: Moon and Stars
›
De geschiedenis van een vrucht of groente is vaak rommelig. Voor de 'Moon and Stars', een bijzondere watermeloen (Citrullus lanatus)...
Insalata Caprese all'Americana
›
Zoals we hier al eerder hebben opgemerkt is de Caprese Salade ofwel de Insalata Caprese , die beroemde Italiaanse salade geen klassiek gere...
Een bijzondere chilipeper: Takanotsume
›
Als je ergens maar lang genoeg woont, dan ga je er uiteindelijk ook thuishoren. Datzelfde geldt voor chilipepers. Die groeiden voor het jaar...
MRSA
›
Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus, afgekort tot MRSA, is een veelvoorkomende oorzaak van antibioticaresistente infecties. Ongeveer...
Drie nieuwe cacaosoorten geïdentificeerd
›
Wetenschappers hebben in de regenwouden van Zuid-Amerika drie nieuwe cacaosoorten ontdekt [1] . Bij het lezen van de voorgaande zin heb je v...
Polderrijst (of Nederrisotto)
›
Drogere zomers, nattere winters, hogere temperaturen en vaker enorme plensbuien. Klimaatverandering is een feit en dat heeft wereldwijd gevo...
Hoe kies je de lekkerste watermeloen
›
Weten hoe je een watermeloen moet kiezen is iets wat je kan leren. Met een paar eenvoudige regels in je achterhoofd is het bijna onmogelijk ...
De Reis van de Frikandel
›
Het lijkt dat de frikandel uniek is in het Nederlandse culinaire landschap. Nergens anders weet men van deze vleselijke lekkernij te kunnen ...
Spaghetti all'Assassina ('Moordenaar's Spaghetti')
›
Iedereen weet hoe je pasta hoort te bereiden: kook water in een pan, doe er de pasta in en kook tot ze beetgaar (al dente) is. Maar in de ...
Komkommerschillen in het Zuur
›
Veel mensen vinden de schil van een komkommer ietwat bitter en schillen deze er dus maar af. Vervolgens worden die schillen bij het groenafv...
Turkse Koffie
›
Turkse Koffie ofwel kahve is een belangrijk onderdeel van de Turkse cultuur en het is een eeuwenoude gewoonte die de Turken na aan het hart...
De Reis van de Gehaktbal
›
Een gehaktbal lijkt onverbrekelijk bij de Nederlandse eetcultuur te horen. Maar terugkijkend in de geschiedenis is dat nog niet zo heel lang...
Mango Lassi
›
Een lassi is een oeroude drank die uit de Noord-Indiase en Oost-Pakistaanse Punjab afkomstig is. Een lassi is een drank die bestaat uit een...
›
Homepage
Internetversie tonen