Shishito chilipepersoep

De groene Shishito is een mild pittige peper uit Japan die stevig van structuur en hartig van smaak is. De pittigheid bevindt zich tussen 0 en 200 SHU's. Qua gebruik in de keuken lijkt hij veel op de Pimientos de Padrón en de peper wordt dan ook vaak lekker gegrillt in de oven, pan of barbecue met olie en zout. Bij Westlandpeppers vonden ze een heel leuk en eenvoudig recept met deze shishitto pepers, namelijk shishito pepersoep.
Ingrediënten:
- 500 gram Shishito pepers
- olijfolie of sesamolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 komkommer
- 2 uien
- 500 ml groentebouillon
- 1 el appelazijn
- peper en zout

Bereiding: 
Verwarm een pan met olie en voeg de knoflook, ui en shishito pepers toe. Bak de pepers op hoog vuur tot ze zwart beginnen te blakeren. Voeg de komkommer, groentebouillon en azijn toe. Pureer dit met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet dit voor 3 tot 4 uur in de koelkast en serveer het koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten