Een bijzondere chilipeper: ETNA Healthy

Axia Vegetable Seeds staat bekend om diens uitgebreide serie tomatenzaden, maar ze hebben hun kennis van zaken nu ook toegepast op chilipepers. Op de Fruit Attraction in Madrid (2018) lanceerde het bedrijf een zoete puntpeper met de naam ETNA Healthy.
Michel de Winter van Axia zegt dat de naam van deze chilipeper al aangeeft dat deze chilipeper zich nog meer richt op gezondheid. De ETNA Healthy heeft een zoete smaak, geeft een goede opbrengst en ziet er nog aantrekkelijk uit ook. Wat deze chilipeper zo uniek maakt is de voedingswaarde: de hoeveelheid aan betacaroteen en polyphenolen zijn in deze chilipeper zijn ongelofelijk hoog.

Betacaroteen is een antioxidant die gerelateerd is aan vitamine A en is in verband gebracht met het voorkomen van hartproblemen. Polyphenolen zijn een hele familie van antioxidanten die vaak gebruikt worden in anti-verouderingsproducten, bijvoorbeeld om de gevolgen van stress door UV-straling te voorkomen.

Michel de Winter van Axia Vegetable Seeds verklaart dat de toenemende kennis over het verband tussen voeding en gezondheid zorgt voor uitdagingen en kansen voor bedrijven als Axia. Ze zijn aan het werk aan hybrides die extra rijk zijn aan antioxidanten, caroteen, vitamines of micronutriënten als zink, selenium, jood, calcium of magnesium.

Er is intussen veel interesse van nationale en internationale detailhandelsbedrijven voor ETNA Healthy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten