Een bijzondere chilipeper: Black Olive

Soms kiezen liefhebbers van chilipepers voor een decoratieve plant of voor decoratieve chilipepers die ook nog wat pittigheid in zich meedragen. De Black Olive verenigt beide karakteristieken: de bladeren zijn een lust voor het oog door hun donkerpaarse kleur met lichtgroene accenten, terwijl de pepertjes daarvoor niet onderdoen door hun prachtige donkerpaarse gloed. Die pepertjes doen denken aan de beroemde Griekse zwarte Kalamata olijven en dat zijn in mijn ogen de allerlekkerste olijven die er bestaan.
De Black Olive is dus een chilipepervariant die bekend staat om zijn opvallende verschijningsvorm, maar zoals alle chilipepers is ook deze versie gewoon eetbaar. De pittigheid, gemeten volgens de bekende Schaal van Scoville, varieert ruwweg van zo'n 30,000 tot 60,000 en daarmee is hij vergelijkbaar met de bekende Cayennepeper. ze behoren allebei tot de soort Capsicum annuum.

Het is een chilipeper die houdt van warme omstandigheden en het maakt hem niet uit of het droge warmte of vochtige warmte is. De pepertjes richten zich naar de zon en kleuren van donkerpaars, via zwart naar uiteindelijk rood. De chilipeperplant wordt zo'n 50 centimeter hoog en is, mede door zijn dichte groeiwijze, zeer geschikt voor het kweken in een pot.

De Black Olive won in Amerika in 2012 de 'Flowering Plant Award' van All-America Selections. Ik heb ondertussen de zaadjes al besteld.

Wil je deze chilipeper eens proberen dan kun je hier de zaadjes bestellen.

No comments:

Post a Comment