Een bijzondere chilipeper: Trepadeira Werner

De Trepadeira Werner wordt ook wel de Pimenta Trepadeira do Werner genoemd. Het is een zeldzame variëteit chilipeper uit de diepe jungles van de Braziliaanse Amazone. Hij is ontdekt door Werner Mahti en het woord trapadeira betekent 'kruiper' of zelfs 'klimmer' in het Portugees. De naam Pimenta Trepadeira do Werner betekent dus 'kruipende (of klimmende) peper van Werner'.
Nee, deze chilipeper kruipt of klimt niet als een liaan door de natuur, maar de struik bezit flexibele takken die soms verstrikt kunnen raken in de omringende begroeiing. De plant wordt maximaal 50 centimeter hoog in ons klimaat, maar kan in de klamme warmte van het regenwoud wel twee meter bereiken. De Trepadeira Werner produceert een grote hoeveelheid bijna ronde chilipepers. Die chilipepers verkleuren van geelachtig wit tot een perfect rode kleur wanneer ze rijp zijn.

Voor een Capsicum baccatum levert de Trepadeira Werner maar een heel beperkte pittigheid. Men schat dat hij slechts 100,000 SHUs scoort en dat is slechts iets meer als een cayennepepertje. De chilipepers zijn lekker knapperig, vol met sap en fruitig van smaak. Een perfecte keus om in een salade te verwerken.

Wil je eens proberen om enkele van deze bijzondere chilipepers op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

No comments:

Post a Comment