Een nieuwe wereldrecordhouder: de Carolina Reaper

Het moet een blije dag geweest zijn bij de Puckerbutt Pepper Company in Rock Hill (South Carolina, USA) toen ze bericht ontvingen van The Guinness Book of World Records. Hun Carolina Reaper is vanaf nu officieel de heetste chilipeper ter wereld met een pittigheid van gemiddeld 1,569,383 Scoville Heat Units (SHUs). Die gemiddelde score betekent ook dat er uitschieters naar boven waren en de hoogst gemeten waarde van een individuele Carolina Reaper was eentje boven de 2,200,000 SHUs.
Kweker Ed Currie – what's in a name – wordt niet voor niets Smokin' Ed genoemd. Hij heeft een passie voor pittige chilipepers, die mede is ontstaan door zijn inzicht dat onder bewoners van landen waar pittige gerechten op het menu staan minder ziekten als hartkwalen en kanker voorkomen.

De Carolina Reaper is een Capsicum chinense en is een hybrid van verschillende bestaande superhete chilipepersoorten. De Carolina Reaper neemt de koppositie over van de Trinidad Moruga Scorpion, die afkomstig was van het Moriga, een district op het Caraibische eiland Trinidad. De Trinidad Moruga Scorpion behaalde een gemiddelde score van zo'n 1.2 miljoen.

Wil je eens proberen om deze bijzondere chilipeper op te kweken dan hoef je ze niet in Amerika te bestellen, maar kan dat eenvoudig hier.

No comments:

Post a Comment