Een bijzondere chilipeper: Numex Big Jim

Het is natuurlijk een betrekkelijk nutteloos feitje, maar de grootste chilipeper ter wereld is de Numex Big Jim. Door die prestatie is hij zelfs opgenomen in Guinness Book of Records. Maar goed, het ras is afkomstig uit de Veranigde Staten en daar houden ze van maaltijden van formaat en daardoor voelt hij zich daar waarschijnlijk echt thuis. Dat die eetgewoonten in sommige staten het percentage van mensen met obesitas meer dan 35 procent bedraagt is daar het onbedoelde gevolg van.

De Numex Big Jim is afkomstig uit de Amerikaanse staat New Mexico (vandaar de aanduiding Numex) en kan – als hij echt zijn best doet – chilipepers produceren van meer dan 35 centimeter lang en zeven centimeter in doorsnede. Dat is een opmerkelijke prestatie voor een chilipeperplant die gewoonlijk maar zestig centimeter hoog wordt. Waar de Numex Big Jim echter niet groot in is is zijn pittigheid: hij bereikt maar een pittigheid van een schamele 2,500 tot 3,000 SHU's.
[Foto: www.peperzaden.nl]
Door zijn grootte is de Numex Big Jim natuurlijk uitermate geschikt om te vullen en dan worden ze door de Spaanstaligen onder ons chiles rellenos (gevulde pepers) genoemd.

Wil je eens proberen om deze bijzondere chilipeper op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten